Det er efterhånden blevet lige så almindeligt at køre med rygskjold som at have hjelm. Rygskjoldene er blevet lettere, flexible og meget mere komfortable at have på. Vi har kigget på nogle af vinterens bedste bud på et super skjold til dig der vil passe ekstra meget på ryggen. Det er ikke kun mod egne styrt men også ektremt meget beskyttende mod en overmodig skiløber der kommer bagfra uden kontrol af rygskjoldene kan anbefales. 

1. Salomon Flexcell. Salomon rygskjoldet er lavet af et let og meget flexibelt materiale. Skjoldet fungerer nærmest som en vest så man fuldstændig undgår at det kravler op i ryggen på dig som de gamle skjold havde det med at gøre. Desuden er skjoldet 100 procent åndbart så man ikke skal bekymre sig om at den slags bliver alt for varmt! Brug det som et behageligt mellemlag. Vi har testet salomon flexcell skjoldet i Østrig og konstaterer at det virkelig sidder godt hele dagen og virker optimalt. Heldigvis var vi ikke udsat for nogle kraftige stød til ryggen men i forhold til godkendelser skulle der heller ikke her være noget negativt at sige om dette skjold. 1200 kroner er godt givet ud, især hvis man så ser det som et slags mellemlag.  

2. Komperdell airshock er også et fint skjold og første håndsindtrykket er et meget high end og let skjold der passer til ALLE. Det minder en del om salomon skjoldet men er lettere og også et hak dyrere. Vi testede det og det var lækkert at have på i løbet af dagen. De sidste par 100 kroner ville vi dog have brugt på noget andet og gået for salomon rygskjoldet i stedet. De ligger tæt op af hinanden. Vi anbefaler at du prøver begge skjold i din lokale skibutik inden du vælger dit rygskjold. Der er stor forskel i hvordan de sidder på forskellige kropsformer..