Selv den mest kræsne skiløber vil få sine ønsker opfyldt i Kitzbüheler Alpen. Her venter varieret terræn og velpræparerede pister, og man finder alt fra landsbyidyl til international atmosfære.

De fleste forbinder Kitzbühel med femstjernede hoteller, gourmetrestauranter og mondæne omgivelser, og når det berømte Hahnenkammrennen afvikles i slutningen af januar, vil det internationale jetset endnu en gang blande sig med verdenseliten i styrtløb. Derfor hører Kitzbühel også til blandt medlemmerne i den eksklusive Best of the Alps–organisation – en sammenslutning af Alpernes tolv mest prestigiøse skiressorter.

Kæmpe område

Men området omkring den mondæne skiby har langt mere at byde på end luksushoteller og dyre butikker, for i det store Kitzbüheler Alpen–skiområde finder man også små hyggelige skibyer, børnevenlige områder og indkvarteringsmuligheder til familievenlige priser. Og som helstøbt destination høster Kitzbüheler Alpen den ene pris efter den anden. Aviser, skiportaler og magasiner giver topkarakterer for både skimuligheder, charme og gastronomi.

Skimæssigt matcher området de allerstørste steder i både Europa og Nordamerika, for Kitzbüheler Alpen byder på mere end 1.000 pistekilometer og 356 liftanlæg, og med liftkortet AllStarCard kan man bevæge sig rundt over det hele. Kortet gælder til SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental, Skimekka Kitzbühel–Kirchberg, ferieområdet Hohe Salve, St. Johann i Tirol og PillerseeTal. Desuden dækker kortet Skicircus Saalbach Hinterglem Leogang, Zell am See–Kaprun samt Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Det kæmpe område har simpelthen alt, og uanset om man søger de familieegnede og overskuelige områder, hvor hygge og atmosfære er i fokus, eller man drages af World Cup–pister, sorte pukler eller vilde funparks, finder man det i Kitzbüheler Alpen. Infrastrukturen er god, og man kommer nemt fra ét område til et andet.

Snesikkerhed er noget alle destinationer ønsker at tilbyde, og mange steder er det naturen selv, der gør hele arbejdet. Men på de steder i området, der ligger lidt lavere, har man investeret i et fintmasket net af snekanoner, sådan at gæsterne kan opleve sne mens de er på vinterferie.

Nemt at komme til

Uanset hvilken transportform man vælger, er det nemt at komme frem. Kører man i bil, er Kitzbüheler Alpen den første store skiregion i Alperne, man møder, og motorvejen går lige til døren, så man slipper for besværlige klatreture op ad snoede serpentineveje, inden man er fremme. Lufthavnene i Salzburg, Innsbruck og München ligger blot halvanden time væk, og shuttlebusser sørger for den videre transport. Og kommer man med tog, er der direkte forbindelse til de fleste skibyer i Kitzbüheler Alpen. 

Noget for enhver

Der findes talrige hoteller i luksusklassen, men hvis man søger nogle få kilometer væk, finder man masser af pensioner, lejligheder og hoteller til familievenlige priser. I Hochfilzen åbnede man sidste sæson et nyt ”Fairhotel”, hvor top–faciliteter og service tilbydes til rimelige priser. Hotellet, der har wellness– og saunaafdeling i kælderen, ligger få hundrede meter fra de alpine lifter og direkte ud til langrendsløjperne.

Et langrends–mekka

Kælkebane, sneskoture, isklatring og kanekørsel – det er svært at nævne en vinteraktivitet, som man ikke kan dyrke i Kitzbüheler Alpen. Men på ét område skiller man sig markant ud i forhold til mange andre steder i Alperne, for langrendsløbere og skiskytter har intet mindre end perfekte forhold i det kuperede terræn. 

Langrendsløbere finder hele 625 kilometer præparerede løjper i Kitzbüheler Alpen, og der kan løbes med både klassisk– og skøjteteknik. Området ved St. Johann i Tirol, Oberndorf, Kirchdorf, Erpfendorf samt PillerseeTal regnes for et af Østrigs bedste, og man behøver ikke holde sig i dalen, for flere af løjperne bevæger sig op i bjergene. En af disse er Kaiserbachtal–løjpen ved Kirchdorf, og der er tale om en ti kilometer lang rute, der undervejs byder på 265 højdemeter. På toppen i 989 meters højde kan man nyde det flotte vue ud over bjergkæden Wilder Kaiser, inden man går løs på den teknisk krævende nedkørsel. 

Også skiskytterne har optimale forhold, og Hochfilzen i PillerseeTal rangerer som intet mindre end verdens ”biathlon–metropol” – en status, der understreges af, at man i 2017 er udpeget som VM–arrangør. 

Østrigs største åbne langrendsarrangement, Tiroler Koasalauf, afvikles hvert år i St. Johann i Tirol. Mere end 2.000 løbere fra 20 forskellige lande kæmper om placeringerne på de to ruter, der strækker sig over henholdsvis 28 og 50 kilometer. Om lørdagen konkurreres i klassisk stil, mens skøjteteknikken er i fokus om søndagen.

Find flere fakta på www.kitzbueheler-alpen.com