Dansk
Høj sol over iglo landsbye

Høj sol over iglo landsbye

Foto: Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental

Tysklands tredje største by er verdenskendt for oktober fester, bayerske øl i store krus, lederhosen og hyggelige cafeer. Men vidste du også at München er en ideel destination for de mange danske skirejsende der skal på ski i Østrig og Tyskland?  

Garmisch Classic, Wilder Kaiser-Brixental, Zugspitze, Kitzbuehel og Zillertal er alle indenfor 2 timers kørsel og man kan flyve til München fra flere danske lufthavne.

Høj sol over iglo landsbye  - © Skiwelt Wilder Kaiser  - Brixental
Foto: Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental

Her er de 5 bedste skiresorts tættest på München:

Garmisch Classic, Tyskland: 120km/1hr25 fra Munich Airport

Tyskernes bedste skiområde har mere end 60 km pister fordelt på to områder, 21 km lange lette og flade pister på zugspitze gletsjeren (2962moh) og mere udfordrende terræn mellem træerne i den nedre del 700-2050moh. Gletsjeren er flad og har lette cruisende pistemuligheder med en fantastisk udsigt. De bedre skiløbere finder mere udfordrende pister nede mellem træerne. Området er billigt at bo i og restauranter er billige og ganske gode. 

Fra Munich Airport:I bilen følger man bare A95 efterfulgt af af B2 vejen to Garmisch. Alternativt tager man det lokale tog der går hver eneste time fra München.  

Perfekt preppede pister  - © SkiWelt Wilder Kaiser Brixental
Foto: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Austria: 140km/1hr45 fra Munich Airport

Østrigs største sammenkædede skiområde, Wilder Kaiser, har 280 km pister i 4 byer: Ellmau, Going, Sceffau og Söll. Det er et paradis for begyndere og mellemøvede skiløbere, med dets mange cruiser pister. Ellmau er en tradionel skiby der passer rigtig godt til famlier. Det samme med de lidt mindre idylliske byer, Going og Scheffau. Er du til afterski og mere bass så tag til Söll. Der er er der virkelig super stemning hver eneste nat.. 

Fra Munich Airport:I bil tager man A12Munchen - Rosenheim eller exit wörgl Ost via den nye hurtige vej der leder en ind til alle Skiwelt byerne. Der er også masser af direkte tog forbindelser. 

Zugspitze, Tyskland: 160km/2hrs fra Munich Airport

Zugspitze er Tyskernes højeste punkt med næsten 3000 m og indeholder 3 gletsjere og Tysklands højest beliggende ski område. Der er 20 km piste som har åben for skiløbere og snowboardere 6 måneder om året. Der er super udsigt fra toppen med over 400 toppe der præger udsigten. Der er Tysklands højest beliggende kirke, en tobogan og en iglo by og meget mere. 

Fra Munich Airport: I bil tager man A95eren og følger B2 vejen mod Elbsee. Der går direkte tog hver eneste time fra Munchen direkte til Garmish Partenkirchen station. I Elbsee bestemmer du selv om du vil fortsætte op af vejen med kabelbane eller bil. 

Kitzbuehel, Østrig: 170km/1hr50 fra Munich Airport

Kitzbühel er Englændernes favorit, og de rammer plet, byen er en charmerende middelalder by med et super skiområde og et nådesløst afterski liv. Kendt for at hoste en del af worldcuppen når verdens bedste styrtløbere mødes på den legendariske hahnenkam. Men dette skiområde er ikke et one hit wonder med en world cup piste. Det er et virkelig varieret skiområde med pister til alle. Det breder sig hele vejen til Wilder Kaiser Brixental SkiWelt området. Freeriderne med hang til offpisten og bundløs pudder har også gode forhold med store årlige snefald og ingen mennesker udenfor pisterne. Eneste ulempe er at området ligger lavt, men der produceres altid kunstsne i stor grad. 

Fra Munich Airport: I bil kører du mod Salzburg  - A93 mod Kufstein - exit Kufstein Sud - B178 med St. Johann in Tirol - B161 mod Kitzbuhel. Med tog går der masser af afgange direkte fra lufthavnen til Kitzbühel. 

Zillertal, Østrig: 180km/1hr45 fra Munich Airport

Det legendariske Zillertal Arena er kendt for dets mange km pister og området strækker sig fra landsbyen Zell am Zillertal via Gerlos til Wald-Königsleiten og Krimml-Hochkrimml. Nogle af de super familie venlige områder i egnen hedder Zell Am Ziller, som er ren idyl og med masser af gode begynder pister. Gerlos er center byen i Zillertal Arena og har masser af muligheder for nærmest at bo på pisten samt at fyre den af på et livligt afterski.

Fra Munich Airport: I bil tager man A12, så exit Zillertal, så B169. Med tog tager man forbindelsen mod Jenbach/tirol, herfra skifter man et nyt tog til den hyggelige mayrhofen hvor man stiger på en bus det sidste stykke på til Zillertal.  

Nye lifte præger området  - © SkiWelt Wilder Kaiser Brixental
Foto: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Reklame

Reklame

Reklame

Find mere fra Skiinfo

Få snemeldinger, vejrmeldinger, og vejrforhold for dine favorit-skisteder, fjelde og skiområder.