Dansk

Test af sæsonens to måske bedste og lækreste skalsæt

27. november 2014 | Skiinfo.dk/JeppeHansen

Skisteder i denne artikel: Sölden

Kjus

Kjus

Foto: Ashleigh Miller Photography

TEST:

Nogen skal jo lave det hårde arbejde. Derfor besluttede vi os for at teste det vi kom frem til var de to fedeste, lækreste, mest eksklusive, mest hypede og mest dem-der-kan-man-ikke-leve-uden skal sæt for skisæsonen 2014/15. Læs videre hvis du tør men pas på man kan let blive fristet og vi advarer allerede nu. Ingen af de to sæt koster under 10.000..

Kjus FRX PRO mens Jacket - Pant.

Mr. Kjus hopper aldrig over hvor gærdet er lavest og da der endelig skulle laves en ordentlig freeride kollektion endte Kjus op med dette fantastiske FRX skalsæt. Rent teknisk er der intet overladt til tilfældighederne. Finish på sættet er som at kigge ind i en Bentley. Lommer og detaljer er præcist der hvor de skal være. Det første man bemærker er at sættet er helt ufatteligt skrækbart. Det sidder for vildt og INGEN sæt på markedet har så meget bevægelsesfrihed indbygget. På nørdesprog hedder det White Dragon 3 layer stretch fabric setting new standards for backcountry skiing.. Lynlåsene foran er gennemgående og sørger for du kan komme ind til dine 100 euro sedler og andre småting i mellemlaget. Udluftning under armene sidder så du kan nå det selv, og selvfølgelig uden at skulle have din ABS taske af først. Det med udluftning er der nu ikke meget grund til for åndbarheden i jakken er helt på max og det er uden at det går over vandsøjletrykket som er på hele 30.000mm!

Der er forskellige valgmuligheder af farver i sættet og det giver plus at man kan få mellemlag i samme FRX linie. 

Sættet kan købes i Surfline, Århus Surf og Ski eller på Surfline.dk

Peak Performance Heli Alpine Ghost limited edition jacket - pant.

Sort er det nye sort. 

Torsten Grunwald som har skrevet bogen "Den velklædte mand" sammen med Peter Lund Madsen, er selv en ivrig skiløber der har været med på Surf og Ski turene i Sølden. Torsten mener der er 5 pejlemærker, hvis man vil være velklædt. 1. Snit - 2. Farver og mønstre - 3. teksturer - 4. situation - 5. personligt temperament. - Og så skriver han "at efterligne den herskende mode betyder derimod mindre" (gad vide om designerne hos Peak Performance har læst bogen eller talt med Torsten.. ) 

For Peak har lavet en limited serie af kun 500 Heli Alpine Ghost All black sæt! Det er jo ekstremt modigt når resten af branchen laver farvede og spraglede sæt. Limited edition i ALL BLACK. Det er jo sejt når de samme tid kombinerer det med den velkendte super pasform der er i Heli Alpine sættene. Sættet sidder som et jakkesæt og får dig til at ligne en pro eller som Torsten ville sige snittet er perfekt! Det er selvfølgelig lavet i Gore Tex og har alle detaljer du ønsker dig, hverken for få eller for mange. Den uundværlige lomme til antennen til radioen du bruger når du skal kalde på din helikopter er et kendetegn og igen en modig og ekstra vagant luksus detalje. Hvis man ikke ved den er der, ser man den ikke, og så er den bare en detalje i sættet der flyder ind med alt det andet. 

“Heli Ghost er en kontrast til vores ellers meget typiske måde at arbejde i farver. Vi ønskede at skabe en kollektion, der repræsenterer det uudforskede område på bjerget, som kun besøges af skygger og de modigste skiløbere,” siger Lena Claesson, Design Director hos Peak Performance. Hun kunne jo også bare sige sandheden: Sort har altid været federe end farver og det er vi stolte over endelig at kunne præsentere i vores toplinie igen. 

Farven, snittet, kvaliteten går op i en højere enhed. Passer det dit temperament så slå til. Prisen på sættet ligger lige på den flotte side af 10.000. Det er en fin pris på sådan et eksklusivt sæt i så fine materialer. Men pas på man får lyst til at købe sorte goggles, nye sorte ski og få malet sine fælge sorte på land roveren... 

Sættet kan købes i Surfline, Århus Surf og Ski eller på http://www.surfline.dk/peak-performance-mens-heli-alpine-jakke-ghost-ltd

Jeppe Hansen tester helialpineghost  - © Kasper Toft

Jeppe Hansen tester helialpineghost

Foto: Kasper Toft

 

Jeppe Hansen tester FRX  - © Kasper Toft

Jeppe Hansen tester FRX

Foto: Kasper Toft

Reklame

Reklame

Reklame

Find mere fra Skiinfo

Få snemeldinger, vejrmeldinger, og vejrforhold for dine favorit-skisteder, fjelde og skiområder.