Are You Saying Bolt? Are U Sain' Bolt?

K2 gør, og de gør det med stil.

Vi har haft det privllegie at teste K2's top piste ski på Den Danske Skiskoles efterårs kursus i Hintertux. Skien hedder Bolt, og er K2's skud på stammen indenfor High Performance piste ski.

Vi gik ind til testen med en vis portion skepsis. Hvad ved K2 om high performace piste ski, de har jo ikke lavet raceski til WorldCuppen i mange år? Hvorfor er der Rocker i min piste carver? Hvad er ROX, og hvad gør det godt for?

Skepsisen viste sig hurtigt at blive gjort til skamme, for der var en mening med "galskaben" og endda en rigtig god en af slagsen.

K2 laver officielt ikke raceski som vi kender dem fra WordCuppen, men med den Nye Bolt kommer de med en seriøs kompetant til titlen som den fedeste High Performance Piste Race Carver på markedet.

Målet med Bolten er som K2 skriver, at konstruere en ski hvor du efter en tur på pisten er så stoked at du ikke kan få dig selv til at klikke ud af bindingen, men blot vil have mere og et endnu større smil på læben.

Skien er konstrueret bundsolidt og giver en fantastisk respons så snart man ligger energi i skien, hvadend det er korte eller store dynamiske carvingsving. Alt den energi man lægger i skien, får man promte igen og giver en lækker dyanmik til skiløbet.

Rocker!

Bolten er bygget med med Rocker, Rocker er en nyere måde at konstruere skien på, og er faktisk en K2 opfindelse. Tanken bag Rocker er, at når skitippen buer op, så dannes der en preshapet drejeradius, det vil altså sige skien har fået servo strring. 

Rocker tankegangen i ski blev første gang set, da K2's Freeride legende Shane Maconky satte en wire fra spidsen af skien til forbindingen for at få forskien til at bøje. Ideen tog han direkte fra vandski, og testede det mange år i offpisten. Det virkede, og det virkede så godt at næsten alle ski på markedet nu bliver født med Rocker, i større eller mindre grad.

CarbonWeb!

Skien reagere lynhurgitgt og CarbonWeb konstruktionen gør at responsen og reboundet mellem hvert sving er eminent, og får Bolten til at fremstå knivskarpt og sprødt på pisten. CarbonWeb finder du på både for- og bagski og har til formål at give torsionstivhed, dvs. at du lige meget hvor hårdt underlag du kører og hvor hårdt du kanter skien, så griber den fat og holder kanten. 

ROX!

ROX er K2's nye inovative fussion mellem MOD-Teknologi(Dæmpning for øget stabilitet), CarbonWeb(Øger både længde- og torsionsstivheden) og SpeedRocker(Den ulitmative CruiseControl), og er K2's banebrydende måde at tænke skidesign på. Ved at kombinere de tre førnævnte teknologier og at få disse til at arbejde sammen, opnår man det suverænt bedste resultat, hvilket mærkbart kommer Skiløberen tilgode.

Testen!

I uge 42 havde vi forskellige skiløbere til at teste skien, på forskellige kurser.

Rasmus Toft Eskesen, PSI'er ved Den Danske Skiskole, bestået PSI 3 på K2 Bolt.

Rasmus en er erfaret skiløber i såvel porte, offpiste såvel som på pisten. Rasmus har haft adskillige uger og sæson på ski, og testet alt fra hardcore wordcup ski til bredde pudderslæder.

Rasmus udtaler: "Første tur på Bolten var en sand fornøjelse, den solide konstruktion kombineret med rockeren gør skien særdeles aldsidig. Den har lækker greb i sneen, god stabilitet og en super smooth ride. By far en af de lækreste ski til allround piste, jeg har prøvet" 

Sigurd Klemmesen, BSI'er ved Den Danske Skiskole, bestået BSI 1 + 2 på K2 Bolt

Sigurd kan godt lide fart og er igang med at uddanne sig til instruktør. Hans store drøm er at vinde HellyHansen FreerideDM og træningen med at blive instruktør er et godt middel mod målet. Sigurd udtaler: "Bolt er stiv som en racecarver men opfører sig som lettere under fødderne for mig. Skien er stabil og stærk og hurtig fra kant til kant. Jeg oplaver det som om det er lettere at starte svingene på denne ski. Er der lidt opkørt smadrer skien gennem alt"

Kasper Toft Eskesen, EuroTrainer og Uddanner ved den Danske Skiskole, bestået EuroTrainer på K2 Bolt.

Kasper er uddanner og rent teknisk meget langt. Kasper Toft udtaler om K2 Bolt: Skien er den mest alsidige ski jeg har testet overhovedet. Den er stiv som en world cup ski men uden at det føles svært at dreje den. Den pløjer gennem skarvet sne, gennem is på pisterne og har en perfekt kantgreb næsten lige meget hvor meget jeg trykker på den gennem svinget. Jeg vil sige dette er den perfekte ski for manden der har alt og kun vil have en ski med på skiferien. 

Så man kan roligt sige, MISSION ACCOMPLISED. Bolten formår at få smilet frem på læben, som når den stor smilende Usain triumfere efter endnu en overbevisende sejr. 

K2 Bolt kan købes Surfline i Egå, og her kan du også tale med undertegnede der har testet den og mange andre ski.