Tæt på det dansker verdens berømte Canazei ligger en mindre italiensk perle ved navn Val Gardena eller Gröden. Det hænger sammen med Canazei (dog ikke efter sindsyge mængder af pudder men mere om det senere) og er måske ikke på pudderjægerens side 1 over bedste pudderområder. MEN når hele Europa ikke får særlig meget sne, (undtagen Norge, som alligevel er for irriterende koldt) og Val Di Fassa dalen hvor Canazei og Val Gardena ligger stikker alle snerekorder er det med at komme afsted på flyveren. 

Det gjorde redaktionen så: Faktisk starter man lidt mærkeligt da man flyver til Venedig som er noget lunt i forhold til at der få timer derfra i en eller anden uduelig fiat skulle ligge bundløse mængder af italiensk champagne pudder.  Vi ankommer til Val Gardena efter en hård kamp mellem sure italienere og hvad der virker som helt abnorme mængder af sne i forhold til det normale. 

Byen Val Gardena ligger lidt som for enden af dalen og er et enormt hyggeligt lille resort med masser af flotte bygninger og super hoteller og restauranter. Folk er enormt venlige i byen og taler man dårligt italiano kan man bare slå over i sit gebrokne tysk. De taler begge sprog her og bliver ikke franner sure bare fordi man ikke taler sproget.

Vi indlogerede os på det nyopførte Hotel Portillo som stod færdigbygget for få måneder siden efter en gigantisk renovering. De har brugt en del euro penge på det og resultatet er yderst imponerende. Gennemført stilet hotel med klasse værelser. På hotellet hvor et værelse inkl morgenmad og en stjerne middag kun koster ca 1000 per mand er alle pengene værd. Hver aften holdes der et lille traktement i receptionen hvor små lækre snacks serveres med champagne og cremede toner fra flygelet, inden selskabet sendes ind i restauranten til en ordentlig italiano middag med store italienske vine.. 

Selve skiområdet er ikke verdens største eller mest fancy med nye lifte, men man kommer rundt og det sammenhængende område er stort og giver masser af muligheder for varieret skiløb. Skovene giver ly og nordvendte skovsider med hældning på er jo noget vi rigtig godt kan lide.. 

Det trækker i øvrigt også voldsomt op når et skiområde kun serverer gode frokoster lige meget hvor man går ind. Pizzaer bliver lavet i stenovne og rødvinsglassene er store.. Val Gardene ligger i øvrigt så tæt på Østrig at der er lidt god afterski stemning og den kendte østrigske service smitter af på dalens venlige italianoer.

Som man ser er 2014 måske året hvor Val Gardena og Canazei bør være på listen over steder man godt kan overveje at nappe en ekstra skitur allerede til i år.

Vi kan kun anbefale det hyggelige område og især Hotel Portillo. Er der pudder er du i øvrigt den eneste der kører det for resten af skiløberne dernede er familier og darioer.