Franske Les 2 Alpes ligger i den sydlige del i de franske alper, og byder først og fremmest på hele 220 km pister. Vi har kigget lidt nærmere på denne destination som er lige så let at hade som at elske. 

Les 2 Alpes i de franske alper er rigtig mange ting. Rejsearrangørerne har gennem tiden lavet rejser hertil og lokket med et stort pisteområde og et stort natteliv. Sammen med en billigere pris på liftkort og bolig har denne destination længe været et billigere alternativ til fx Val d´Isere og Tignes. 

Skiområdet: Les 2 Alpes byder skimæssigt på hele 220 km piste, og så kan byen prale med at have Europas største "skiable" gletsjer. Kæmpe store boulevarder med plads til kæmpe store sving, og gletsjeren der ligger fra 3200 til 3600 højdemeter og det betyder at der konstant er god sne deroppe. Her kan man virkelig få selvtillid som skiløber på perfekt preppede pister i sne der ikke ændrer sig henover dagen. Problemet med en stor og åben gletsjer er dog at vinden hersker heroppe og det gør den desværre tit. Der kan blive koldt og det kan komme lyn hurtigt! 
Søger man længere ned i skiomådet møder man et rimelig moderne skiområde med hurtige stollifte hvor køer kun eksisterer i det helt store uger. For begynderen gælder det sjovt nok om at komme så højt op som muligt, for på gletsjeren er der fladt og åbent mens ALLE pister ned mod byen reelt er sorte og ofte meget isede. Vejen ned til byen om eftermiddagen er ikke for børn og trætte ben. Mange vælger også at tage en af kabinelifterne ned fra mellemstationen. 

Parken: Les 2 Alpes er kendt for deres profesionelle park. Den står perfekt shapet hver dag og udgør også parken for VM i freestyle skiløb der afholdes i november. Der er gigantiske kickere og en genial pipe, men også fine linier med rails. Udover det findes der også en fed skiercross bane som du kan køre om kap i mod dine kammerater. Den rutinerede parkrotte har frokosten i form af et eller andet der kan grilles med i rygsækken. I godt vejr tændes der op i grillen så du kan grille hvad end du har med i parken.

La Grave: På den modsatte side af pistekortet ser man et sted der hedder La Grave og går som et af verdens bedste off piste områder. La Grave er helt sikkert et sted der er værd at besøge. Skiinfo har været i offpiste mekkaet La Grave og det kan du læse meget mere om lige her. 

Læs alt om La Grave lige her

Byen: Les 2 Alpes har faktisk en lang og inspirerende bygade fyldt med butikker hvor du kan købe dig fattig i gear! Hvis det de lokale kalder 2alpes stormen raser og lifterne er lukkede er det ikke en dårlig ide at gå på opdagelse i nogle af de mange små fede butikker langs hovedgaden. 

Der findes også rigtig mange fede restoranter i byen. Vi kan klart anbefale hyggelige Les Sagnes og Les Cellier hvis du er til kamin hygge og store bøffer stegt over åben ild og ægte fransk bjerg mad som raclette, tartiflette og fonduer. Er du mere til en burger eller mexikansk mad kan Smokey Joes varmt anbefales. Den engelsk ejede resto serverer store portioner og aftenen ender som regel med at du sidder i baren og drikker dig halvfuld i coronaer.. 

Tjek vore store galleri med billeder fra Les 2 Alpes lige her

Nattelivet: Hvis du vil lidt videre ud i byen og ikke nødvendigvis har tænkt dig at være oppe før fanden får sko på er Les 2 Alpes måske de franske alpers pendant til St. Anton vilde natteliv. Her er et hav af barer og discoteker og de er fyldte med danske, engelsker og hollandske unge der kommer for at fyre den af. Faktisk så meget at man fornemmer nogen har købt rejser til Les 2 Alpes uden liftkort :)

Diskotek Lávalache ligger lige mellem de to barer "Lounge Bar" og "Smithy´s" og fungerer som center for at drikke sig virkelig fuld og feste hele natten. Her koster det lidt at komme ind men du bliver som regel positiv overrasket, der er virkelig gang i den derinde!

Anbefaling eller ej. Du skal tage til Les 2 Alpes fordi du vil køre park eller pudder, der er ikke mange om buddet i pudderen sammenlignet med mange andre skiområder og området er relativt let at finde rundt i. Du skal tage afsted fordi du holder af liv og hyggelige ture ud i aften og nattelivet. Du skal ikke tage til Les 2 Alpes som begynder og heller ikke nødvendigvis som pistefræser, her findes der mange andre skiområder der har mere og byde på. 

Pas på med hvor billigt du  vælger at bo - der er mange meget små og franske lejligheder i byen! Brug lidt ekstra her!

Og husk at tage en dag med en bjerg guide i fantastiske La Grave, det bliver en dag du aldrig glemmer lige meget hvor meget sne der er. 

Vi giver Les 2 Alpes 3 af 6 stjerner, 3 fordi området har det alt til den komplette skiløber men ikke mere fordi byen simpelthen har for meget beton og dårlige lejligheder..