Hvad er det ultimative skivalg? Kan en allmountain ski bruges til både pudder og pisten? Mister man for meget kantgreb ved at vælge en allmountain ski? Hvad bør jeg vælge som den ultimative skiløsning?

Idag har vi kigget lidt på det sæt alle rigtige dygtige skiløbere bør have. Bemærk at testen eller reviewet er rettet mod ekspert løberen med masser af undervisning og rigtig rigtig mange uger på ski i bagagen. Og så er testen i øvrigt rettet mod den seriøse gear freak der vil have det ultimative med på sin skiferie. 

Vi har testet pisteskiene på tomme pister i Schweiziske Engelberg. 

Mere fra Engelberg lige her.

Vi på skiinfo er af den klare overbevisning at man på ingen måde kan få en ski der kan alt både på pisten og i pudderen. Man SKAL og må have fat på to par ski hvis man vil have det ultimative. En seriøs skiløber der kan lide at have sagerne med på ski bør have to par ski med. Et sæt til at fyre den af på pisten med det vildeste kantgreb og med mulighed for at udvikle det perfekte sving og en anden ski til at køre pudder med. Pudderskien skal bare være over 100 mm under foden og så lang som mulig, men det er ikke vi kommer til at ligge vægt på lige nu. 

For nu skal det handle om dobbel titanium, sandwich opbygning og carbon forstærkninger. Det er tid til at kigge på to af markedets fedeste pisteracere. De er begge fra Nordica og begge testet i 170cm.  

Nordica Doberman spitfire pro 170 cm: Spitfire skien er en klassiker fra Nordica, og Nordica kan lave racer ski! De er med i world cuppen og man bruger rigtig mange penge på udvikling af skiene i denne kategori. Denne ski er bygget med fuld trækerne og dobbelt titanium. De beskriver selv skien som en kombi mellem en GS ski og en SL ski. Altså lidt en hybrid mellem to genrer. Men fortvivl ikke, der er intet ondt i denne hybrid! Du får det vildeste kantgreb og en trofast ven (ikke lige med det samme) på pisten. Skien er voldsom hurtig fra kant til kant og føles ufattelig livlig og hurtig under fødderne. Denne ski er din Audi RS4 kørt på en tom landevej i en drøm hvor alle andre trafikanter og alt politi ikke findes! Skien egner sig til rigtig dygtige skier eller ham der ønsker et overkill som han så kan tilstræbe sig at blive god nok til at kunne udnytte på perfekt vis. På Engelbergs menneske tomme pister er dette en drøm at køre! Og den vrede du havde fordi der er white out eller at svenskerne har kørt al din pudder op forsvinder lige pludselig til følelsen af at være en Hermann Meier in spe...Spitfire Pro er ikke for sjov skien lever absolut op til sit navn. Tag den på og du er flyvende!

Kører man rigtig stærkt på denne spitfire får man en lille fornemmelse af at skien er en lille smule ustabil. Det er ikke meget men nok til at vi lige skulle teste dens storebror, Firearrow EDT!

Nordica Firearrow EDT 74 170cm: Vi kunne rigtig godt lide den "almindelige" spitfire men så testede vi denne potente pisteracer. Den er bygget op som spitfire skien men så er der puttet en lækker forstærkning af carbon ovenpå. Det mærkes og lige pludselig er din Audi RS4 forvandlet til en fuldblods ferrari. Kan man køre denne ski fåes det ikke meget bedre.  Virkelig stabil og med et voldsomt kantgreb der får samtlige allmountain ski til at blegne. Selv over is ved meget høj hastighed er skien ikke det mindste ustabil. I modsætning til mange andre voldsomme storslalomski kan man rent faktisk også køre den i kortere sving. Nordica betegner fejlagtigt skien som en allmountain ski, vi synes mere det er en fed top allround piste racer for ekspert løberen. 

Plus:Begge ski kommer med den geniale Nordica binding der uden værktøj kan stilles ind til forskellige mm støvler på 2 sekunder. Dvs du kan låne den ud til en kammerat på en dag hvor han bøvler med kantgrebet eller bare lige trænger til at mærke pistesuset! 

Minus: Prisen. 

Bonusinfo: Den nye model har ikke meget nyt i sig, du kan købe sidste års model og spare en del. Her fundet til 4000,- Se link.

Er du blevet lidt forelsket i Engelberg ligesom vi er så tjek denne lejlighed: www.engelberglejlighed.com