Skinfos udsendte er draget til englenes eget bjerg i Sveits. Englene har hørt hele sommerens bønner og gjort en dyne af den tørreste englestøv klar til os!

Postkort fra Engelberg

Der er reelt ingen mennesker i denne Sveitsiske perle. Engelberg er en (kendt) hemmelighed for de hardcore pudder jægere rundt omkring i verden. Det er her Jeanette Hargin, verdensmesteren i freeride holder til. Det er her Jamie Pierre har hoppet klipper med mere flyvetid end de fleste basejumpere. Det er her den enøjede norske superskier Jon Håvard har hoppet ud fra klipper man ikke anede findes (nogle udfald mere skæbnesvangre end andre). Det er byen hvor solen reelt sjældent skinner på bjerget, for det meste vender tilpas mod nord. Solen rører ikke det sne der falder og det sikrer at man kan finde pudder lang tid efter snefald. 

Nok om klipper, vi er her for at teste om området lever op til forventninger og skriverier i diverse hardcore skimagasiner. Vi bliver mødt af ingen. Lifterne er tomme, parkeringspladsen er tom og pisterne har stadig riller fra pistenbullierne efter frokost. Der er tomt. Det er jo noget vi som sådan godt kan lide, for her kommer man ikke for afterskien. Man kommer for at køre dyb pudder. Jo færre folk des mere pudder. Sådan er det. 

Sveits er også en anden ting i forhold til alle andre lande, her bor du lækkert. Store lejligheder der byder op til at man kan holde sin egen lille afterski med champagne foran pejsen. Vi er indlogeret i lejlighed med udsigt over området, skulle du blive inspireret er her et link til lejligheden. www.engelberglejlighed.com Den er det hele værd!

Og englene leverer varen, det har væltet ned med sne gennem en uge næsten og der ligger en dyne på en meter sne i hele området. På trods af at de få scandirobots (red. svenskere) de er her, trackes området lynhurtigt op. Der køres vilde linier overalt og alle har abs rygsække på. Det vidner om seriøsitet. Men vi finder pudder, og endda ganske meget. Og nok til flere dage og nok til at drengene konstant har det brede smil på. 

Disse billeder af fra det første møde med englenes bjerg, og der kommer flere til jer. Skiinfo er på plads hernede de næste mange dage. 

Video: Jes Krarup holder fri fra læge tjansen og nyder lidt af det vi kommer for. Sol og pudder og lækre runs ned gennem skovene.