Skiinfo har interviewet Lasse Madsen der arbejder med og er en fuld tids go pro nørd de luxe. Han er om nogen manden der ved noget om de moderne kameraer..

"Lasse, gider du ikke forklare på dansk så alle kan forstå det - hvad kan det nye GoPro Black Edition?"

Black Edition er markeds mest avanceret POV (point of view) kamera. Som noget helt nyt kan GoPro filme med endnu flere billeder pr. sekund (fps). I 1080p opløsningen filmer kameraet nu med 60 fps og i 720p filmer det med vanvittige 120 fps. Dette er dobbelt så meget som Silver Edition, hvilket betyder at alle nu kan lave slowmotion uden at bruge timer i redigeringen. Man kan kører hastigheden ned med ¼ og stadig have et helt flydende bevægelse i billede. For mig er Black Edition det ultimative inden for POV kamera, jeg går aldrig ud uden mit GoPro, for udover fantastiske videoer, skyder det også flotte og kreative billeder. Og som noget helt nyt kan Black, i ”burst” mode (flere billeder efter hinanden), nu skyde hele 30 pr. sekund. Dette kan være meget bevendt når man skal fange det helt rigtige øjeblik.

En af dine nye features i Black og Silver er ”Protune” mode, her har man mulighed for at filme i ”raw” format, dette betyder at kameraet ikke komprimerer data og auto farver billede. Man har derved mulighed for at selv at lave en professionel farveredigere efterfølgende. Denne option er mest for folk som har noget viden omkring redigering. Endvidere giver Protune mulighed for at filme i 4K format, 2,7 K format. Disse formater er forholdsvis ukendte for de fleste, men om kort tid er det formatet de fleste tv kommer til at køre. For at gøre 4K mere spiseligt, kan man sige at det er ca. dobbelt  så stor som 1080p (1920 x 1080) – 4K (4000 x 2250).

I de nye Hero3 kamera er der indbygget wifi, hvilket gør det muligt at betjene dem fra afstand (op til 150 meter). Silver og Black kan yderlig streame live til smartphone (iphone eller andriod). Man har altså mulighed for at se et live billede af det man vil filme eller tage billeder af. Endvidere har man også mulighed for at indstille kameraet via smartphonen, dette er virkelig nemt og meget brugbart. Black Edition har som den eneste remote med i pakken.

"Hvilken redigeringsprogram bør man bruge?"

Der er rigtig mange redigering programmer man kan vælge mellem, hvad enten om man er til Mac eller PC. Jeg vil dog anbefale iMovie til Mac (gratis program), dette program er det mest simple at starte med, så kan man altid opgradere til Final Cut senere. Til PC bruger er det nødvendigt at købe et program. Her kan jeg anbefale Pinnacle Studio, det er meget nemt og lige til.

Og så skal jeg selvfølgelig nævne GoPro eget program: Cineform Studio (kan hentes gratis på www.gropro.com). Jeg bruger altid Cineform til at redigere hver enkelt klip inden jeg trækker dem ind i Finale Cut, det er meget nemmer at sortere i klippene og redigere slowmotion i Cineform. Så en kæmpe anbefaling om at få hentet dette program med det samme.

"Hvilke mounts bør man have med på ski, det absolut nødvendige og hvis man også skal have noget lir?"

Hvis du stå og skal bruge en GoPro kamera til din skiferie, synes jeg som minimum du skal investere i følgende mounts:

Chest mount (til brystet)

Handelbar Ride Hero (til skistaven)

Curved mount (til ski hjelmen)

Flat mount (til ski, board og andre flade overflader)

Antifog (så det ikke dugger)

Helmet front (så du kan filme dit hovede)

Protection Door (beskyttelse til linsen)

SD kort (helst 64 gb efter min smag)

Hvis man så vil have lidt ekstra sjov på ferien og mere lir, vil jeg anbefale:

LCD Touch 2 skærm  (mulighed for at afspille i slowmotion!!!)

Batteri Bag Pac 2 (ekstra batteri tid)

Grab bag (ekstra montering dele)

Suctions Cup (kan bruge på alle glatte flader)

"Hvordan får man mest ud af sit gopro hero 3?"

Hvis man vil have det maksimale ud af sit GoPro kamera, så man sørge for at have mange forskellig mounts. Det er med til at skabe nogle sjov og spændende vinkler, så jo flere tilbehørs dele – jo bedre video. En hele video filmet fra toppen af skihjelmen er nemlig ikke særlig sjovt for andre at se på. Hent inspiration på diverse hjemmeside som youtube og vimeo. Eller er det godt at tjekke GoPro ud på facebook (www.facebook.com/gopro), har bliver der hele tiden lag spændende video og billeder op.

For mig er det bedste ved GoPro at man kan bruge det uden at skulle redigere, men hvis man har lyst kan man bruge timer, ja dag, i redigeringen. Den henvender sig altså til alle, fra ”absolut ikke-tekniske” til den professionelle.

"Hvilken video synes du er den fedeste på nettet som er filmet med et go pro kamera?"

Jeg synes stadig den bedste GoPro video er: Den viser hvad Hero3 kameraet kan og er en blanding mellem professionelle og private skud. Virkelig inspirerende. Eller er det bare vigtigt at holde øje med GoPro på facebook. 

Held og lykke med dit nye GoPro.