Sneen lod vente på sig i starten af denne skisæson, men ankom i midten af december med et brag. Da sneen begyndte at dale i de skandinaviske fjelde og de høje alpetinder, accelererede skibookingerne. 


”I november og store dele af december oplevede destinationerne færre bookninger end normalt, men det er lige omvendt nu, hvor der virkelig er run på. Vi har de sidste år set en voksende tendens, hvor folk beslutter sig og booker senere end de tidligere år”, udtaler Eva Eilstrup, PR Manager hos VisitSweden.


Hvor rejser vi hen?

De fleste danske skiløbere starter deres skikarriere i norden, hvor Norge og Sverige er danskernes fortrukne familiedestination. De klassiske skiområder hitter blandt børnefamilierne, da de tilbyder et børnevenligt terræn med plads til alle.

I Sverige er følgende vintersportsdestinationer danskernes fortrukne.

1. Sälen

2. Idre Fjäll

3. Kläppen


Norges største skisportsområde Trysil er danskernes favoritområde med omkring 200.000 danske overnatninger i løbet af vintersæsonen.

I Norge er følgende vintersportsdestinationer danskernes fortrukne.

1. Trysil

2. Hemsedal

3. Hafjell


Efter to-tre skiferier i Norden skal der ske noget nyt i danskernes skioplevelser, og kursen bliver sat mod de sneklædte alper. I Østrig er Wagrain danskernes absolutte favoritdestination med 135.791 overnatninger i vinterperioden i 2010/2011. I Østrig kan du opleve den fantastiske afterski kultur med schlagermusik og glühwein.

I Østrig er følgende vintersportsdestinationer danskernes fortrukne.

      1. Wagrain

 

 

 

 

2. Bad Gastein

3. Saalbach-Hinterglemm


I Frankrig  er Val Thorens danskernes yndlingsområde, der tiltrækker tusindvis af gymnasieelever hvert år. Området har et ungdommeligt touch med mange barer og diskoteker. Du må ikke tage fejl af Frankrig – her finder du noget af det bedste skiterræn i hele verden. Hvis du er til off-piste skiløb, er Frankrig et must.

I Frankrig er følgende vintersportsdestinationer danskernes fortrukne.

1. Val Thorens

2. Val d’Isere – Tignes

3. Les Deux Alpes


Italien er et populært rejsemål blandt danskerne året rundt. Et af Europas største skisportsområder Canazei, tiltrækker tusindevis af danske skiløbere hver sæson. Her finder du utrolig smukke bjerge, italienske gourmetoplevelser og hygge i verdensklasse.
I Italien er følgende vintersportsdestinationer danskernes fortrukne.

1. Canazei

2. Livigno

3. Val Gardena

 

Den megen sne giver i øjeblikket et fantastisk forhold i Skandinavien og Alperne. Se mere her http://www.skiinfo.dk/snerapport-europa-top5-1716-da.jhtml

 

Skiinfo.dk ønsker en god vinter til alle.