Det er et område med bløde fjelde, og den lille landsby ligger i 800 meters højde, hvilket er rimelig højt for et skandinavisk skisportssted og sikrer gode sneforhold gennem hele vinteren. Beliggenheden giver gode muligheder for andre aktiviteter end ski og snowboard. Skøjtebane, kiting, lysløjpe og Hovden Badeland sikrer en spænnede uge.

Skiområdet har fået en kraftig ansigtsløftning via investeringer på over 50 mio kr i moderniseringer og udbygninger af anlægget de senere år.

Området er således udvidet med over 60 procent og snowparken er et af de bedste i Norge. Terrænnet er opgraderet i alle sværhedgrader, og Hovden Alpinsenter er Norges 5. største. Dertil kommer 170 kilometer langrendsspor i naturskønne omgivelser i både skovstærren og i bjergene.

I en årrække var Hovden blant de mest populære dansker-steder, men siden blev det overhalet af andre destinationer. Imidlertid er Hovden ved at generobre sin stjerne i danskernes skiunivers, og destinationen har allerede erobret pladsen som det største skiområde i det sydlige Norge.

At det er tæt på Danmark - via Jylland - er en oplagt fordel.

Hovden from Thomas Uhrskov on Vimeo.