Attraktive skitilbud i Tirol

I Tirol vil man gerne byde alle gæster velkomne og turistorganisationerne i Tirol gør derfor en stor indsats for at gøre opmærksom på de fordelagtige tilbud, der kan fås netop nu.

Flere af Tirols destinationer har en eksklusiv og mondæn profil, og det sætter ikke bare sit præg på prisniveauet, men også på hvilke gæster der kommer. Men der er et utal af steder, hvor man kan stå på ski til mere overkommelige priser, og der er masser af tilbud til familier, unge og andre, der også skæver til budgettet, når ferien skal planlægges.

På ski uden for højsæsonen

Én af de ting, Tirols skigæster med fordel kan holde øje med, er kalenderen. Har man mulighed for at stå på ski uden for den absolutte højsæson, er der masser af gode tilbud. Højsæsonen ligger traditionelt omkring julen og påsken samt i februar måned, men kan man tage af sted i for- eller mellemsæsonen, er både priser og mængden af tilbud ofte meget fordelagtig.

I Karwendel-regionen har man i januar indført nogle solskins-skiuger, og i disse kan en familie sende børnene på gratis børneskikursus. Befinder en børnefamilie sig i SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, er der fra midten af marts gratis liftkort til hvert barn, der følges med en betalende voksen. Et særlig godt tilbud får man iFerieregion Imst, hvor børn tilbydes et gratis fem-dages skikursus med lokale instruktører. Har man mindre søskende under to år med på skiferien, arrangeres gratis børnepasning. Tilbudet gælder resten af januar samt i første halvdel af marts.

I den nyetablerede skiregion Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau kan børn under 15 år, der følges med deres forældre, løbe gratis på ski fra den 23. marts til sæsonen slutter.

Spar penge med et gæstekort

Når man ferierer i Tirol, følger der et gæstekort med, og det kan virkelig betale sig at undersøge, hvilke fordele kortet giver. Familier der tager til Serfaus–Fiss–Ladis, kan få glæde af, at gæstekortet udløser rabat, når man køber liftkort. Alt efter sæson og antallet af dage kan der spares op til tolv procent, og en sådan besparelse vil hurtigt kunne ses på feriebudgettet. Holder man ferie i Karwendel-regionen, giver det medfølgende sølv-gæstekort masser af rabatter – blandt andet på leje af udstyr. I Kitzbüheler Alperne kan ferierende skiløbere med gæstekortet i hånden besøge det berømte krystalfirma Swarowskis udstillinger, og i Alpbachtal giver Seenland-gæstekortet også store fordele. En af disse er gratis entré til oplevelses-badet WAVE i Wörgl, og en anden er fri afbenyttelse af slæbeliftene i Kramsach og Brandenberg for børn under 15 år.

Særlige liftkort til børn og unge

Stort set alle skiområder i Tirol tilbyder fordelagtige liftkortpriser til børn og unge, og i visse tilfælde er liftkortet helt gratis. Skigæster i Stubaital kan glæde sig til det store ”Big Family Programm”, som inkluderer gratis liftkort til hvert barn under ti år, der følges med en betalende voksen. I alle Østtirols syv skiområder har man denne sæson sænket liftkortpriserne, så alle unge under 18 år kan nøjes med at betale den mindste børnetakst. Hele sæsonen kan børn under ni år stå på ski eller snowboard i St. Anton am Arlberg for uhørt lave ti euro – altså under 80 kroner! Med et ”snemandskort” (Schneemann-Karte) i hånden har børnene adgang til 280 kilometer pister samt 84 lifte.

Også plads til luksus

Det er dog ikke kun budgetferie, man har fokus på i Tirol. En række spændende nyheder lægger op til ophold, hvor skiløbet kan kombineres med god mad og afslappende omgivelser. Hvis vinterferien skal byde på al den luksus, man kan tænke sig, er der flere muligheder denne sæson.

I østtirolske Kals er et helt nyt luksusresort åbnet. Der er ikke blot tale om et enkelt hotel, men nærmere en lille by – nemlig den firestjernede Superior Hotelby Gradonna Mountain Resort, www.gradonna.at, som byder på 42 moderne chaléter samt et luksushotel, der blandt andet lokker med et 3.000 kvadratmeter stort spa-område. Naturligvis ligger resortet direkte ud til pisten i Grossglockner-området, så her er alle muligheder for at kombinere det aktive med det livsnydende.

Serfaus–Fiss–Ladis byder på hyttebyen Ladizium, www.ladizium.at . I traditionel alpin stil har man indrettet seks luksus-chaléter, der alle er bygget i sten og træ, og alle har åben pejs. Skal man en tur i vandet, venter både en ferskvands-pool samt et spabad, så også her kan skigæsten pleje luksusgenet.

Hvis man – ud over skiløbet – ikke har brug for andet end et godt sted at sove og spise, skal Gannerhof,www.gannerhof.at , i østtirolske Innervillgraten opleves. Her bydes på traditionel østrigsk indretning med udsmykkede vægge og træbænke samt en atmosfære, der minder om en helt anden tidsalder. Gæsten er langt fra storbyen, men helt tæt på naturen. Alligevel er rammerne komfortable, og en ferie her giver gode garantier for en stilfuld og hyggelig oplevelse.

I St. Anton am Arlberg ligger den ombyggede gård, Himmelhof, www.himmlhof.com , der i dag fremstår som et rigtig godt hotel, hvor der lægges vægt på at forkæle gæsten. Den østrigske velhaverby, Kitzbühel, har traditionelt trukket jet-settet til, og en af de attraktive muligheder for indkvartering er det lille Hotel Villa Licht, www.villa-licht.at . Hotellet er indrettet i landlig stil med lyse trægulve, ild i kamien og varme i saunaen.

Læs mere om miniskiferie til østrigske perler lige her

Ønsker man forkælelse på skiferien i Østrig, ligger luksushotellerne overalt, og ønsker man budgetferie, åbner der sig ligeledes en masse muligheder.

Læs mere om Tirol på:

www.tirol.at